13 Nisan 2014 Pazar

Kedilerin Köpekleri

Kedi sahibi olmak, yanılgıların en büyüğüdür! Köpek sahibi olabilirsiniz. Kuş sahibi olabilirsiniz. Kaplumbağa, balık veya başka bir hayvana sahip olabilirsiniz. Ama bir kediye sahip olamazsınız. Bir kedi ile ancak birlikte yaşarsınız.
O sizin hayvanınız olabilir teoride ama pratikte aslında ev arkadaşıdır, kaprisli bir sevgilidir, hiperaktif bir çocuktur kedi.
Sizi, yaşadığı ortamı ne kadar çok sevse de kolay kolay bir köpek gibi belli etmez kediler. Tavırlarını kolay kolay değiştirmezler. Sanırım bu yüzden tapıyorum bu tüylü şirin yaratıklara. Karakterlerinden ödün vermezler!
Köpek sahipleri dostlarına komutlar verirler; Otur, havla, sürün, saldır, bayıl, vb. Kediler ise biz ev arkadaşlarına basit bir “Miiv” sesiyle komutlar veriyorlar; kumumu değiştir, benimle ilgilen, acıktım yemek ver, kapıyı aç çıkacağım, vb. Tüm isteklerini de hemen yerine getiriyoruz, peşlerinden koşuyoruz.
Biz kaprisli sevgililerin, hiperaktif çocukların peşinden koşanlar, bir dediğini iki etmeyenler, ev arkadaşlarımızın yani kedilerin köpekleriyiz. Her komutlarını yerine getiren. Hiç usanmadan, sıkılmadan, seve seve…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder